Livet er for kort til tørre tuscher

15. august 2021 - Skrevet af Kirstine Kolling

I morges skulle jeg skrive en hurtig indkøbsseddel og greb ud efter en tusch og en post-it - mit absolutte go-to-sæt, når jeg skal lave en hurtig liste. “En økokylling, deo, ansigtscreme..” og så var tuschen tør. Og hvis der er noget, jeg ikke gider, så er det at skrive med en tusch, der er tør. Så jeg kastede den væk.

Det her indlæg skal ikke handle om mit hjems tørre tuscher. Tværtimod. Jeg vil nemlig gerne skrive lidt om de tuscher jeg har på mit arbejde. Som jeg elsker.

Tuscherne fra neuland.

Jeg kan se, at flere indenfor mit felt faktisk er neuland-ambassadører. Det er jeg ikke. (Men det kunne da være jeg skulle overveje at blive det. Måske er der procenter at hente.) 

Så det er altså ikke derfor, at jeg vil skrive om, hvorfor jeg elsker mine neuland-tuscher. Det geniale ved disse tuscher er simpelthen, at de er genopfyldelige. 

Jeg elsker at tegne og skrive med disse tre typer af tuscher.

De to orange er outlinere. De tørrer hurtigt, og du kan tegne ovenpå dem med andre tuscher, uden at de tværer ud. Rigtig fedt, når man er venstrehåndet. 

De grå tuscher er dem jeg bruger, når jeg skal lægge farver på. Den bløde spids (brush nib) gør det nemt at tegne helt til kanten og farvelægge i et jævnt lag. 

Men hvad gør man så lige, når man skal fylde tuscherne op?

Tre ting, jeg har lært på den hårde måde:

  1. Fyld blæk på tuschen. Langsomt. Ellers løber blækken udenfor for det filter, som er inde i tuschen, og du risikerer at tuschen lækker. 

  2. Tag låget af tuschen og vend den på hovedet, når du fylder den op. Undtagen ved outliner-tuscherne (dem med orange krop). Deres blæk tørrer, når de eksponeres for ilt, så de vil tørre ud, hvis ikke du lader låget blive på. 

  3. Og pas så på, at du ikke overfylder dine tuscher. For så tager det, du tegner for evigt om at tørre. Og du kan uhensigtsmæssigt komme til at lave klatter på din tegning. 

Det kan faktisk være lidt svært at finde en god video, der forklarer hvordan du skal behandle dine neuland-tuscher. Men jeg synes Renatta Algalarrondo giver en god og dybdegående præsentation her fra et IFVP seminar fra 2019.

Forrige
Forrige

Om at turde tage tuschen i hånden

Næste
Næste

Det allerførste blogindlæg